Léčivá moc spánku: Homeopatie (3. část)

>> sobota 18. května 2013

Homeopatie je založena na principu léčby podobného podobným. Během výroby se lék postupně ředí, takže jeho účinek není chemický, jedná se o takzvanou informační, nebo energetickou medicínu. 
Je však potřeba vybrat přesný lék, podle charakteru obtíží a příznaků:

            
Aconitum: akutní nespavost, způsobená šokem, strachem, špatnou zprávou, zármutkem, probouzení se nočními můrami. Zlepšení na čerstvém vzduchu, v chladné místnosti. Zhoršení v teplé, nevětrané místnosti.
            
Arsenicum album: probouzení mezi 1. a 3. hodinou ranní pro úzkost, nebo nadměrnou aktivitu, ospalost během dne, úzkostné sny, noční můry. Zlepšení večer, v teple, o samotě. Zhoršení po alkoholu, přejedení, při nedostatku spánku.
            
Hyoscyamus: nespavost z nadměrného bdění, při skutečných nebo domnělých starostech, nebo při rozrušení z velké radosti.
           
Ignatia: nespavost vyvolaná šokem, zármutkem, špatnou zprávou, záškuby končetin při usínání, sny s potlačovaným hněvem a napětím. Zlepšení rozptýlením, zhoršení po kávě, alkoholu, na čerstvém, chladném vzduchu
            
Pulsatilla: časné probouzení s nadměrným proudem myšlenek, vracející se myšlenky. Objevují se úzkostné, živé sny, noční pocení. Zlepšení v chladné místnosti s čerstvým vzduchem, po chladném nápoji, po opětovaných citech.
            
Chamomilla: nespavost u dětí při růstu zubů nebo při kolice. Dítě je podrážděné, nelze ho utišit. Při spaní mívá pootevřené oči. Zlepšení při nošení, nebo při jízdě v autě. Zhoršení po 9. hodině večer, po říhání, v chladném zimním počasí, za přílišného horka.
            
Jedná se jen o několik příkladů použití homeopatie při nespavosti, která je akutní, příležitostná, všechny léky používáme v ředění 9 – 15 CH, 5 granulí večer před spaním. Užití homeopatika by mělo být do „čistých úst“ tzn. Asi 30 minut před nebo po jídle, či čištění zubů, vyrábí se i homeopaticky kompatibilní zubní pasty, u kterých nehrozí zrušení účinku léku. Pokud porucha spánku přetrvává delší dobu, nebo se jedná o chronickou nespavost, je rozhodně lépe svěřit se do rukou zkušeného homeopata.

MUDr. Jana Hastíková

0 komentářů:

© Hygeia 2010
Hygeia 2010

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP