Banán: Neuvěřitelné ovoce

>> pátek 21. ledna 2011

Banán obsahuje tři přírodní cukry - cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou a proto dává okamžitou podpůrnou dávku energie. Výzkum potvrdil, že pouhé dva banány poskytují dostatečnou dávku energie potřebnou na vydání 90-ti minutového cvičení. Není divu, že banán je ovoce číslo jedna u všech světových atletů. Banán také dokáže pomoci překonat množství chorob a nežádoucích stavů.

Deprese:
Podle výzkumů mezi lidmi trpícími depresí velká část z nich se cítí výrazně lépe po požití banánu. To je proto, že banán obsahuje tryptophan, druh proteinu,  který tělo přemění na serotonin, a ten uvolňuje relaxační prvek a zlepšuje náladu a celkově nás činí šťastnější.
Premenstruační syndromy: 
Vitamín B6, který se v banánu nachází, vám zreguluje hladinu glukózy v krvi, což kladně účinkuje na vaši náladu..
Anémie:
Vysoký obsah železa v banánech dokáže stimulovat hemoglobin v krvi a pomáhá v případě anémie.
Krevní tlak: Toto jedinečné tropické ovoce má extrémně vysoký obsah potasia a přitom nízký obsah soli, a to dělá banán perfektním nástrojem v boji proti vysokému krevnímu tlaku. 

Mozková síla:
Výzkum dokázal, že toto ovoce nás dokáže dělat mnohem soustředěnějšími.
Trávení:
Vysoký obsah vlákniny ve stravě tvořený banány pomáhá upravit činnost trávicího traktu do normálu a pomáhá překonat problémy bez použití laxativ.
Kocovina:
Jeden z nejrychleji zabírajících způsobů odstranění kocoviny je udělat si banánovo-mléčný šejk oslazený medem. Banán utiší žaludek a s pomocí medu vybuduje nazpět zničenou hladinu cukru v těle, zatímco mléko utiší a znovu zavodní váš systém.
Pálení na srdci:
Banány mají účinek jako přírodní antacid v těle, takže pokud máte problémy s pálením na srdci, snězte banán na úlevu. 




Ranní bolesti:
Pár kousků banánu mezi jídly pomáhá udržet hladinu cukru v rovnováze a odstraňuje ranní bolesti.
Nervy:
Banány mají vysoký obsah B vitamínů, které tiší nervový systém.
Nadváha:
Práce pod tlakem? Studie psychologie dokázala, že práce pod tlakem často vede k přecpávání se uklidňujícími  doplňky jako je čokoláda nebo čipsy. Abychom dokázali potřebu požívání jídla vzniklou panikou vyloučit, potřebujeme kontrolovat naši hladinu cukru v těle. Kus banánu s vysokým podílem uhlohydrátů požitý každé dvě hodiny vám pomůže udržet tuto hladinu.



Žaludeční vředy:

Banán je používaný jako dietní jídlo při zažívacích problémech pro svou hladkou texturu a jemnost. Je to jediné ovoce, které může být používané bez bolestí i v chronických případech. Banán dokáže neutralizovat nadměrnou kyselinu a snižuje podráždění tím, že jemně obalí stěny žaludku.
Kontrola teploty:
Banán je uznávaný jako chladící ovoce, které dokáže snížit obě, jak tělesnou tak i emociální teplotu nastávajících maminek. Například v Thajsku těhotné ženy pojídají banány, aby zajistily, že jejich dítě se narodí s normální teplotou.
Kouření a používání tabáku:
Banány dokáží pomoci lidem, kteří se pokouší přestat kouřit. Vitamíny B6, B12 obsažené v banánech - potasium a magnézium - pomáhají tělu dostat se z nikotýnového absťáku.
Stres:
V banánu životně důležitý minerál, pomáhající normalizovat srdeční rytmus, pomáhá dodávat kyslík do mozku a reguluje naši tělesnou hladinu vody. Když jsme ve stresu, náš metabolický poměr se zvyšuje, a tak snižuje naši hladinu potasia. To může být vyvážené nazpět s pomocí vysoko potasiového "nabanánění" .
Infarkt: 
Banány jako součást pravidelné stravy mohou snížit riziko infarktu až o 40%.

Bradavice:
Tato jednoduchá přírodní alternativa potvrzuje, že když se chceš zbavit bradavice, vezměte kus banánové slupky a přilož na bradavici žlutou stranou ven. Zlehka připevni slupku náplastí.
Komáří bodnutí:
Předtím než sáhnete pro krém na ošetření bolestivého vpichu po komárech, zkuste potřít bolestivé místo vnitřkem z banánové slupky. Velké množství lidí zjistilo, že banán je neuvěřitelně účinný ve snížení pálení a podrážděnosti pokožky.

Banán je skutečně přírodní prostředek na mnoho nemocí. Když  porovnáš banán s jablkem, má v sobě čtyřnásobně více proteinů, dvojnásobně více uhlohydrátů, třikrát víc fosforu, pětkrát více vitamínu A a železa, a dvojnásobek jiných vitamínů a minerálů.  Bohatost na potasium ho činí ovocem s nejvyšší hodnotou.


A přidejme ještě něco: chcete mít vaše boty rychle lesklé?  
Vezměte slupku od banánu a vnitřní stranou přetřete svoje boty. Nakonec zlehka přeleštěte suchou látkou. Neuvěřitelné ovoce!

0 komentářů:

© Hygeia 2010
Hygeia 2010

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP